fbpx

ЗНАЙОМТЕСЬ, ВЕЛЮР!

Переглядів : 1599

22.07.21

 

Асортимент тканин фабрики м’яких меблів FRANKOF налічує понад 1000 найменувань. Сьогодні ми вас познайомимо із 6 велюрами різних виробників. постачальників та категорії. Спеціально проведено додаткове тестування певних характеристик, а саме стійкості до механічних пошкоджень, води та бруду.

 

Що таке велюр?

            Велюр — один із трендів меблевого текстилю, м’який матеріал, поверхня якого складається з безлічі ворсинок. Якщо ворс розташований щільним шаром, що і визначає, матеріал буде оксамитовим і ніжним на дотик. Він може бути блискучим, матовим, однотонним, фактурним, гладким, жакардовим, тобто абсолютно різним.

ВАЖЛИВО! Чим відрізняється матеріал і чому його поділяють на категорії!

            Категорія тканини характеризує використовуваний матеріал за ступенем зносостійкості, довговічності, схильності вигоряння, повітропроникності та інших експлуатаційних характеристик. Відповідно, кожна наступна категорія має вищу ціну. Одразу зазначимо, це умовне поняття, оскільки не існує загальноприйнятої класифікації. Кожен виробник має власною систему й на свій розсуд відносить до тієї чи іншої категорії.

Варто зауважити декілька моментів:

*на фото 3 колекції велюрів 2 категорії

           «Laura» (Decora group)

            Меблевий велюр «Laura» (Decora group) у своїй колекції має 34 модний однотонних кольорів. Виробник рекомендує її також і для комерційної експлуатації, хоча зносостійкість лише 20 000 циклів. Текстиль відрізняється приємною м’якістю і блиском. Не містить клейкої основи, тому порівнюючи з іншими є найтоншою. Відповідно до тестування, матеріал немає водо- та брудо-відштовхувальних характеристик, не забезпечує захист від тварин, проте стійкістю до пошкоджень можна охарактеризувати як достатню, що повністю відповідає заявленій 1 категорії.

 

«Uttario Velvet» (Toptextil)

            Колекція матового велюру 2 категорії «Uttario Velvet» від Toptextil приємно здивувала своїми експлуатаційними характеристиками. Вона виготовлена в Польщі. Стійкість до стирання — 45 000 циклів за тестом Мартиндейла. Toptextil підкреслює стійкість до затягування, що підтверджено нашим тестуванням. Можемо додати: після впливу зовнішніх пошкоджень сліди царапин на тканині ледь помітні, а затяжок зовсім немає. Текстиль не є водовідштовхуючим, проте і виробник так її не рекламує. Варто підкреслити, тканина легко очищувалася від забруднень. На сайті виробника Ви може знайти технічну картку та сертифікати відповідної якості — https://www.toptextil.pl/kolekcja/uttario-velvet/

«California» (Arteks)

            Оксамитовий велюр «California» здатний надати вишуканості будь-якому інтер’єру. Однак його перевагами є не тільки широка колірна гама та м’яка текстура, а експлуатаційні характеристики. Матеріал має додаткову щільну підкладку. Хоча тест Мартиндейла 40 000 циклів, від механічних пошкоджень, буду та води не залишилося жодних слідів, наче тестування й не відбувалося. Турецький виробник рекомендує її для оббивки м’яких меблів прямої й дутої форм. Висока зносостійкість дає змогу використовувати текстиль для сегменту HoReCa. Крім того, цей велюр 3 категорії невибагливий у догляді й гіпоалергенний.

«Lounge» (Arteks)

            Краса, витонченість та ніжність — усе в одному дизайні «Lounge» від Arteks. Велюр має щільну основу та найвищу щільність у порівнянні з іншими. Технологія обробки волокна Soft Touch дозволяє уникнути слідів під час дотиків до поверхні. Тест Мандиндейла — 30 000 циклів, затяжки не утворюються й механічні пошкодження ледь помітні. Ми перевірили — тканину зручно і швидко чистити від забруднень, проте воду текстиль повністю не відштовхує, але й не поглинає. Відповідно, матеріал гіпоалергенний, невибагливий у догляді, а завдяки ефекту «антикіготь» її рекомендовано використовувати власникам домашніх улюбленців. Виробник — Китай. Колірна карта має 37 варіантів відтінків на будь-який смак. Приємна фактура в поєднанні з яскравим дизайном стане перчинкою будь-якого інтер’єру.

«Senator» (Fabric Lab)

            Візиткою карткою «Senator» від Fabric Lab є поєднання ніжності та шарму. Це щільний велюр 5 категорії з помірним блиском. Із наведених у цій статті тканин, її можна назвати найприємнішою за тактильними відчуттями та найкрасивішою (суб’єктивна оцінка автора). Турецький виробник зазначає, що тест Мартиндейла 85 000 циклів і матеріал максимально зносостійкий до витягуванню ниток, проте наш експеримент довів протилежне — тканина не є стійкою до механічного впливу. Крім того, текстиль легко піддається забрудненню та швидко промокає під впливом рідин. У палітрі пропонуються 32 кольори й неоднозначні відтінки (золото, кориця, бузок, ізумруд та бордо).

«Solo Velvet» (Wisdom)

            Унікальна колекція «Solo Velvet» від Wisdom — це матовий велюр 6 категорії із вишуканою палітрою (50 кольорів) та повсякденною практичністю. Виробник — Бельгія. Тканина виготовляється без клейкої основи, проте із високою щільністю та зносостійкістю, які гарантують її довговічність в експлуатації. Оскільки Тест Мартиндейла — 60 000 циклів, «Solo Velvet» рекомендується для закладів сегмента HoReCa. Властивості «Clean Comfort» та «Everclean Plus» дає змогу легко очищувати тканину від складних забруднень за допомогою лише води чи вологої серветки. Текстура з ефектом «SOFT TOUCH» з першого дотику занурює в м’яку ніжність. Проведені нами тестування не тільки підтвердили вище наведені характеристики, перевершили очікування. Тканина має водо- та брудо- відштовхувальний ефект, а також не піддається впливу механічних пошкоджень, що є особливо корисним для володарів домашніх тварин. Нюдові кольори (rosy nude, young amber, latte) — нададуть інтер’єру легкості і спокою, а насичені і яскраві тони (amethyst ray, magic mint, coral sunset) — захоплюють своєю експресією. Елегантний велюр «Solo Velvet» — must have для сучасного і креативного дизайну.

Сподіваємося, інформація навела вас на висновок — самостійно розібратися в категоріях і тканинах досить важко, тому залиште це нашим експертам у фірмових салонах. Вони допоможуть вибрати матеріал із найкращими характеристиками та ціною.