fbpx

ВИБІР ЛІЖКА ДЛЯ ЯКІСНОГО СНУ

Переглядів : 921

09.04.21

Комфортна спальня вимагає відповідних меблів. У центрі уваги головний і найбільший предмет — ліжко. Тому його необхідно вибирати особливо ретельно. Головне — зручність, розмір і можливість органічно вписати спальне місце в інтер’єр. Ми допоможемо з відповіддю на питання — Як вибрати ліжко для якісного сну? — з покроковою інструкцією.

 

1. Якщо ви хочете зробити подарунок своїй спині, пам’ятайте: головне не зовнішній вигляд, а матрац. Він підбирається з огляду на особливості та потреби конкретної людини чи пари. Економія в цьому питанні може коштувати занадто дорого! Неодмінно вибирайте якісний матрац, ціна якого з лишком окупається здоров’ям Вашого хребта.

 

2. Підберіть правильний розмір:

– для дитячої кімнати — 0,9х2,0 м.

– для дорослого — мінімум 1,4х1,9 м

– варіанти двоспального ліжка — 1,6х2,0 м, 1,8х2,0 м, 2,0х2,0 м.

 

3. Надійний каркас — запорука міцності й довговічності ліжка. Ортопедична основа посилює властивості матрацу і, в такий спосіб, забезпечує якісний сон. Він важливий через низку істотних переваг: каркас ліжка з високою спинкою може істотно вплинути на образ кімнати; дає змогу зберігати речі під ліжком (завдяки вбудованим містким секціям та підіймальному механізму); м’яка оббивка безпечніша для сім’ї з маленькою дитиною.

 

4. Хочете, щоби ваша спальня була ідеальною? Визначте дизайн ліжка. Вибір може бути обмежений фінансами і стилем у дизайні інтер’єру. Поєднання різних стилей або створить WOW-ефект, або стане ідеальним прикладом несмаку. Рекомендуємо проконсультуватися з професійними дизайнерами.

 

5. Підберіть правильну висоту ліжка. Думаєте це не важливо для зручності в щоденному користуванні? Кожен раз, встаючи або лягаючи на ліжко, на опорно-руховий апарат лягає певне навантаження. Якщо спальне місце занадто високе або занадто низьке, то це навантаження збільшується. Через деякий час Ви можете відчути дискомфорт у плечовому чи поперековому відділах. Оптимальною висотою ліжка від підлоги вважається від 50 см. Вона дає можливість зручно лягати та вставати з ліжка. Як її виміряти під час вибору ліжка? Якщо сидячи на ліжку ноги зігнуті в колінах під прямим кутом, то висота ідеальна.