fbpx

КОЛІРНА ГАМА СНУ

Переглядів : 941

25.04.21

 

Кожній людині хочеться, щоб у спальні завжди панував затишок і комфорт. Приємна атмосфера — це перший крок до гарного настрою зранку. Колір стін, меблів, аксесуарів відіграє далеко не останню роль. Від нього може залежати навіть внутрішній стан людини. Існує ціла наука — хромотерапія, що дає змогу лікувати людей за допомогою впливу різних відтінків. Вона використовується і в інтер’єрі, адже кожний колір впливає на самопочуття власника кімнати по-іншому.

 

 

Давайте розглянемо основні кольори:

— Червоний має збудливу дію на нервову систему й найсильніше за інші впливає на організм. Іноді вважається еротичним або агресивним. Не розташовує до розслаблення, а навпаки відновити сили дуже проблематично.

Жовтий — це символ творчої енергії, він гармонізує процеси нервової системи. Підходить для оформлення вітальні.

Синій — налаштовує на спокій, заспокоює, розслабляє. Проте він загальмовує процеси в організмі.

Помаранчевий. Здатний підняти настрій та підвищити активність. Тільки деякі його відтінки можуть бути використані як основні — це персиковий та абрикосовий.

Зелений. Заспокоює, розслаблює, дарує відчуття комфорту й умиротворення. Вважається одним із найбільш гармонійних кольорів. Доречі, зменшує апетит.

Пастельні тони. Вершковий, айворі, бежевий, світло-салатовий, кремовий — ідеальні для спальні. Викликають позитивні емоції. «Оживити» їх можна за допомогою кольорових акцентів.

Чорний. У великій кількості має негативний вплив на організм, пригнічує. Рекомендуємо тільки як акцент.

Блакитний, світло-зелений. Ця, так звана, морська колірна гамма прекрасно поєднуються з багатьма відтінками — коричневим, помаранчевим, сірим.

Під час вибору кольору потрібно враховувати багато чинників: для спальні, вікна якої виходять на північ, краще тепла гамма, на південь — холодні кольори. З темними меблями й покриттям підлоги рекомендуємо поєднувати світлі відтінки й навпаки.

Цікавим варіантом стане так звана акцентна стіна: вона буде пофарбована в темний або яскравий тон, а інші — у пастельні. Якщо ви вибрали світлий колір як основний, то акцентами можуть стати килим, покривало, подушки та інші аксесуари.

 

 

Оформляючи спальню, прислухайтеся до своїх внутрішніх відчуттів: вам повинно бути комфортно в приміщенні. Якщо й колір модний, і стиль ультрасучасний, але душа «не лежить», краще звернутися до традиційних відтінків. А в каталозі FRANKOF ви завжди з легкістю підберете меблі потрібного кольору для свого інтер’єру. Насолоджуйтесь гармонією свого будинку й повноцінним відпочинком у ньому.