fbpx

5 НАЙПОПУЛЯРНІШИХ НАПОВНЮВАЧІВ ДЛЯ МАТРАЦА

Переглядів : 1196

30.03.21

Останнім часом покупці приділяють особливу увагу вибору матраца, а особливо питанню наповнювача. Чи обов’язково він має бути натуральним, адже штучні вважаються гіпоалергенними, довго служать та легко відновлюють первинну форму? Ціни на вироби зараз сильно варіюються, способи виготовлення матраців та терміни їх експлуатації теж різні. Як же вибрати модель, яка буде відповідати бажаним характеристикам, але водночас не коштувати захмарну ціну?

Розглянемо найпопулярніші варіанти:

  1. Латексоподібний пінополіуретан: головні переваги цього наповнювача в його еластичності, повітропроникності та балансу вологи. Він відмінно зберігає форму, тому не буде прогинатися навіть після тривалої експлуатації. Має властивості натуральних матеріалів. Недолік — висока вартість.
  2. Кокосова койра — це натуральна гіпоаллергенна сировина. Висока жорсткість, пружність та надійність. Проте рекомендується застосовувати не всім: якщо ви маєте проблеми зі хребтом, проконсультуйтеся з цього приводу лікарем. Влітку на такому матраці не жарко, а взимку не холодно. Кокос не піддається деформації та здатний витримати посилені навантаження у випадку великої маси тіла людини.
  3. Пінополіуретан — найдоступніший сучасний матеріал через помірну вартість. Переваги: хороші ортопедичні властивості, повітропроникність, мінімальний догляд. Але такі матраци не відрізняються довговічністю. Термін служби залежатиме від щільності наповнювача. Наявність анатомічних властивостей забезпечує якісну підтримку під час сну, повторюючи вигини тіла;
  4. Бавовна: екологічно чистий матрац допоможе створити комфорт, як у літній, так і в зимовий час. У процесі експлуатації й теплової обробки наповнювач не збивається в грудочки, залишається рівним по всій поверхні матраца та довговічний.
  5. Memory піна — це різновид поліуретану з яскраво вираженим ефектом пам’яті: вона підлаштовується під форму тіла сплячого й запам’ятовує її. Знімає напругу в м’язах, забезпечує якісну підтримку хребта. Вартість дешевша за кокосове полотно та латекс, проте дорожча за решту.